Acélszerkezetek

 

Az acélszerkezetek nagy előnye a rugalmasság, a szerkezetek méreteihez képest kis súly, a gyors szerelhetőség, bővíthtőség, a könnyen elbonthatóság és újraépíthetőség.
Gyakorlatilag nincs olyan tartószerkezet, amit ne lehetne acélszerkezetből kivitelezni.

Cégünk az elmúlt évek során nagy tapasztalatot szerzett acélszerkezetek kivitelezésében, legyen szó acélszerkezetű csarnokok, vagy egyedi acélszerkezetek építéséről.
Úttörő szerepet vállaltunk az acél könnyűszerkezetes csarnokrendszerek magyarországi elterjedésében.


1993-ban kerültünk kapcsolatba az amerikai Butler típusú csarnokrendszerrel, melynek honosításában segédkeztünk. Akkor még Skóciában volt a Butler európai központja, mely azóta európai tervezőközpontját és gyártóbázisát áthelyezte Nyíregyházára, később a gyártókapacitást Csehországba koncentrálta, s ma már a svéd Lindab cég tulajdonában van.
A Butler értékesítési struktúrájában jelentős szerepet játszó Butler-Builderként ezidáig mintegy százezer négyzetméternyi Butler csarnokot építettünk.

A LINDAB (Butler) csarnokszerkezetek legfontosabb jellemzője az úgynevezett egyenszilárdságú tartószerkezet. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a szerkezet geometriája változó keresztmetszetű, követi a szerkezet nyomatéki ábráját. A számítógépes tervezésnek köszönhetően ezáltal jelentős alapanyagmegtakarítás érhető el.

Vannak azonban olyan esetek is, amikor a speciális funkció, vagy az építészeti szabadság egyedi tervezésű és gyártású acélszerkezeteket követel meg, cégünk az ilyen feladatokat is vállalja.

english  magyar